pondelok 7. novembra 2011

Ľahko a rýchlo požičané peniaze

Takmer každý z nás sa občas dostane do situácie, kedy nutne potrebuje peniaze a z vlastných zdrojov ich už nemôže čerpať. Obzvlášť v poslednej dobe, kedy sa všetko len zdražuje a výdavky tak výrazne rastú. Musíme si teda dojednať pôžičku, ktorá nám aspoň dočasne pomôže vyriešiť finančné problémy.

Na slovenskom trhu je veľa poskytovateľov finančných prostriedkov, avšak nie každá pôžička je vhodná pre každého a nie každý môže ľubovoľnú pôžičku získať. Asi najjednoduchšia a najvyužívanejšia je pôžička v podobe revolvingových účtov, čiže kontokorent, kedy nemusíte žiadnu pôžičku nikde vyjednávať, ale jednoducho čerpáte zo svojho bankového účtu finančné prostriedky do mínusu až po určitú hranicu, ktorú ste si dohodli v banke pri zriaďovaní účtu. Táto pôžička má výhodu v niekoľkodňovom bezúročnom období. Ak teda požičané peniaze vrátite do tohto časového limitu (zvyčajne 30 až 45 dní), vrátite len toľko, koľko ste si požičali a nemusíte platiť žiadne úroky naviac. Ďalšou možnosťou je klasická pôžička od bánk či poisťovní alebo iných finančných inštitúcií pod dohľadom štátu. Túto pôžičku však nedostane každý, najmä ak je žiadateľ vedený v registri dlžníkov alebo ak má príliš nízky príjem k čomu je možné využiť pôžičku bez potvrdenia o príjme.

Ak spadáte práve do skupiny žiadateľov so záznamom v registri dlžníkov alebo sa vám inú pôžičku nepodarilo dohodnúť, potom vám ostávajú už len záložne pre peniaze na ruku alebo pôžičky od nebankových inštitúcií. Tieto pôžičky sú spravidla vybavené veľmi rýchlo a často aj bez nutnosti preukazovania výšky príjmu a pod., nevýhodou však býva menší obnos peňazí, ktorý touto pôžičkou môžete dostať, často aj na vyšší úrok.

Pôžička je mnohokrát potrebná na vyriešenie ťažkej životnej situácie, ale vždy by sme mali mať na pamäti, že by mala byť až tou poslednou možnosťou na riešenie problémov, aby nás vo finále nedostala do ešte väčších ťažkostí najmä pri problémoch s jej splácaním.